23. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi (UPOK)
KONGRE TARİHİ
3.07.2019 - 6.07.2019
KONGRE ŞEHRİ
Ankara,
Türkiye
KONGRE YERİ
ODTÜ Kongre ve Kültür Merkezi
KONGRE WEB SİTESİ
http://upok.tpocg.org/
DAVET
Her sene bir üniversitenin üstlendiği bu bilimsel etkinlik TPÖÇG’ün en çok ilgi gören ve en kapsamlı organizasyonudur. Yaz döneminde gerçekleşir ve dört gün sürer. Çeşitli üniversitelerden çok sayıda akademisyen kongrenin çeşitli etkinliklerinde öğrencilere faydalı olabilmek için görev alır. Bu kongrelerde psikolojinin hangi dalıyla ilgili olursanız olun muhakkak size hitap eden bir şeyler bulabilirsiniz.
Kongrelerdeki aktiviteler:
- Konferanslar
- Çalışma Grupları
- Öğrenci Sunumları (Sözlü Bildiriler)
- Poster Bildirileri
- Tartışma Platformları
- Kokteyller, partiler, geziler…
Çalışma grupları, belli bir konu üzerinde bir veya birkaç akademisyen tarafından bir sınıfa (20-25 öğrenci) verilen eğitimdir. Bu sayede çalışma grubu süresince ilgi duyduğunuz konu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Örneğin; ‘Uzm. Klinik Psikolog Ersin BAYRAMKAYA ve Psikolog Dr. Serkan ÖZGÜN’ tarafından 4 oturumda verilen ‘Görünmeyen Yaralarımız: Psikolojik Travma ve Travmaya Müdahale Eğitimi’ adı altında 17. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi’nde gerçekleşen çalışma gruplarından bir tanesidir. Kongreye başvuru yapmak çalışma grubuna dâhil olmak anlamına gelmez. Çalışma gruplarıyla ilgili duyurular her kongre öncesi düzenleme kurulu tarafından yapılır.
Sözlü bildiriler ve poster bildirileri, öğrenciler tarafından yapılan araştırmaların sözlü veya poster şeklinde sunulmasıdır. Sunum yapmak isteyen öğrenciler, araştırmalarını kongreyi düzenleyen üniversite tarafından duyurulan kriterlere uygun şekilde gönderir. Kongre akademik kurulu bu sunumları değerlendirir ve kongrede yer alacak bildirileri belirler. Böylelikle henüz öğrenciyken yapmış olduğunuz bir araştırmayı psikoloji öğrencilerine sunma imkânı elde etmiş olursunuz.
Tartışma platformları ise belli bir konuda akademisyenlerin veya öğrencilerin görüşlerini bildirdiği ve bu görüşlerin üzerine tartışıldığı aktivitedir. Konusunda uzman veya tecrübeye sahip kişilerin bilgilerini ve tecrübelerini aktardığı, yeni fikirler üstüne ortak konuşmaların gerçekleştiği oturumdur.
TPÖÇG, öğrencilerin akademik açıdan gelişmesi kadar sosyal açıdan da gelişmesini hedefler. Kongrenin üçüncü günü konferanslar, çalışma grupları, bildiriler ve tartışma platformları son bulur. Dördüncü günde ise kongrenin düzenlendiği şehrin doğal ve tarihi yerlerini gezmek için etkinlikler düzenlenir. Bu etkinlikler öğrencilerin sosyal ve kültürel zenginliğinin artmasına katkıda bulunur.