USOOK 2021 Ulusal Sınıf Öğretmenliği Öğrenci Kongresi

KONGRE TARİHİ

15.05.2021 - 16.05.2021

KONGRE ŞEHRİ

, Türkiye

KONGRE YERİ

Online

KONGRE WEB SİTESİ

http://www.usookongresi.com/

USOOK 2021 Ulusal Sınıf Öğretmenliği Öğrenci Kongresi QR Kod

Puanlama:

(0/5)

DAVET

Değerli Katılımcılar,

Ulusal Sınıf Öğretmenliği Öğrenci Kongresi (USOOK 2021) TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Programı tarafından 15-16 Mayıs 2021 tarihlerinde dijital video konferans platformu Zoom üzerinden çevrimiçi olarak düzenlenecektir. Bizler, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetişmesinde önemli rolü olan bir meslek grubunun temsilcileri olarak ülkemizde ilk kez düzenlenecek olan bu kongrenin heyecanı içindeyiz ve bizler sınıf öğretmenliği hakkında farkındalık oluşturacak ve tüm paydaşları bir araya getirecek etkileşimli bir kongre hazırlığını sürdürmekteyiz.

Kongredeki amacımız:

Sınıf Öğretmenliği alanındaki tüm paydaşları bir araya getirerek, paydaşlar arasındaki etkileşimi arttırmak,
Sınıf Öğretmenliği mesleğinin gelişimine katkı sağlayacak bir bilimsel çalışma ve paylaşım alanı oluşturmak,
Sınıf Öğretmenliği alanında; akademisyenlerin, öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının paylaşımları doğrultusunda, alan içerisindeki gelişimleri desteklemektir.
Bu amaçlar doğrultusunda kongrede bildiri sunumlarıyla birlikte, panellere, davetli konuşmacılara ve atölye çalışmalarına yer verilecektir.

Dünyamızı etkisi altına alan COVID-19 pandemi dönemi nedeniyle gündelik hayatımızda kalıcı değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişiklikler şüphesiz ki eğitim hayatımıza olumlu veya olumsuz olarak yansımaktadır. Bu şekilde eğitim-öğretim uygulamaları yeni gelişmelerle güncellenmekte, ortaya çıkan sorunlar tartışılmakta ve eğitimin odağına teknoloji ve çevrimiçi öğrenme kavramları yerleşmektedir. Yaşanan bu güncel gelişmeler doğrultunda bu yıl ilkinin düzenleneceği Sınıf Öğretmenliği Öğrenci Kongresinin odağında ‘uzaktan eğitim’ ve ‘teknoloji’ kavramları yer alacaktır. Uzaktan eğitim sürecinde Sınıf Öğretmenliği alanında yaşanan deneyimlerin paylaşıldığı, sorunların ve çözüm önerilerinin sunulduğu bir kongre olması hedeflenmektedir. Ayrıca kongreden elde edilecek gelirle öğrencilerimizin eğitim ihtiyaçlarına katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Hem kendinizi geliştirmek hem de geleceğimizi emanet edeceğimiz çocukların hayatına daha farklı nasıl dokunabileceğimizi göstermek amacıyla sizleri de kongremizde görmekten mutluluk duyarız.